Nieuws

Luton komt met update: ingezakte Lockyer kreeg hartstilstand op het veld

Luton komt met update: ingezakte Lockyer kreeg hartstilstand op het veld

16-12-2023 18:57 Laatste update: 19:01

Er heeft zich een vreselijk moment voorgedaan tijdens de wedstrijd tussen Bournemouth en Luton Town in de Premier League. Halverwege de tweede helft zakte verdediger Tom Lockyer van de bezoekers uit het niets in elkaar, maar hij is ondertussen stabiel.

De spelers gingen daarom meteen naar de kleedkamer. Medische experts ontfermden zich vrijwel direct over Lockyer. De dokter van Bournemouth kwam snel met het geruststellende nieuws dat Lockyer stabiel was en reageerde op aansprekingen.

De 29-jarige Welshman ging na 62 minuten bij een stand van 1-1 per brancard naar de kant. Hij kreeg een staande ovatie in het Vitality Stadium. Het is niet de eerste keer dat Lockyer in elkaar zakt op het veld. In mei overkwam het hem ook tijdens het duel met Coventry City, in de strijd om promotie naar de Premier League. Daarna werd hij geopereerd aan zijn hart.

De wedstrijd is definitief gestaakt. Het is niet duidelijk of en wanneer hij wordt uitgespeeld.

Update: Luton Town heeft zojuist gecommuniceerd dat de medische staf heeft bevestigd dat Lockyer een hartstilstand kreeg op het veld. De speler van 'The Hatters' reageerde toen hij per brancard werd afgevoerd. 'Hij kreeg verdere behandeling in het stadion, waarvoor we nogmaals de medische teams van beide ploegen bedanken. Tom werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar we de supporters gerust kunnen stellen dat hij stabiel is en momenteel verdere tests ondergaat met zijn familie aan zijn bed.'

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!