Nieuws

Dit is waarom De Ligt het duel met Real Madrid aan zich voorbij moet laten gaan

Dit is waarom De Ligt het duel met Real Madrid aan zich voorbij moet laten gaan

30 april - 20:20 Laatste update: 20:20

Matthijs de Ligt is niet beschikbaar in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. De verdediger kampt met een blessure en zit daarom helemaal niet bij de selectie. Welke blessure heeft hij? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

De Ligt ging afgelopen weekend in de rust naar de kant tijdens het duel met Eintracht FrankfurtDer Rekordmeister won het duel met 2-1, maar in de rust moest de Nederlander al gewisseld worden voor Kim Min-jae. Na afloop van het duel werd de verdediger gespot met het nodige verband om zijn knie. 

"Ik weet niet wat hun status is op dit moment", zei Tuchel al op zijn persconferentie voor het duel tegen Real Madrid. Daarbij sprak hij in meervoudsvorm, omdat ook Konrad Laimer een twijfelgeval was. "Ze worden op dit moment getest, dus over een uur weet ik meer. Maar als ik mijn gevoel moet uitspreken, ziet het er beter uit voor Konrad."

Met Laimer is het uiteindelijk dus goed gekomen, want de Oostenrijker heeft het duel met de Madrilenen gehaald. Samen met Leon Goretzka en Thomas Müller zal hij het middenveld gaan vormen. Wat de precieze blessure van De Ligt is, is dus onduidelijk. Wel was het verband om zijn knie niet uit voorzorg en daarmee lijkt het een mogelijke knieblessure te zijn.