Nieuws

Schreuder tevreden over Ajax-middenveld: 'Maar op rechtsback kunnen we nog kijken'

Schreuder tevreden over Ajax-middenveld: 'Maar op rechtsback kunnen we nog kijken'

22 June - 18:09
0

Alfred Schreuder gaat in zijn eerste interview met de clubkanalen van Ajax in op de huidige transferperikelen in Amsterdam. De 49-jarige Barnevelder denkt dat de regerend landskampioen nog een defensieve versterking moet halen. 

Schreuder heeft al veel contact gehad met Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar. "We praten iedere dag met elkaar en geven onze ideeën aan. Die liggen dicht bij elkaar. Het is belangrijk om rust en vertrouwen uit te stralen. Zo versterk je elkaar. Nu brengen we in kaart op welke positie we eventueel versterkingen nodig hebben, dat is ook afhankelijk van transfers", zegt Schreuder tegenover de clubkanalen van Ajax.

"We weten allemaal dat Nicólas Tagliafico eventueel weg zou kunnen", vervolgt de nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdammers. "Op die positie hebben we ook Daley Blind, maar we hebben ook concurrentie nodig. Daley kan in het centrum, op zes en op linksback spelen, dus als Nico vertrekt, moeten we kijken: wat hebben we zelf en wat kan ons versterken?"

Na het vertrek van Noussair Mazraoui naar Bayern München zijn de backposities bij Ajax redelijk dun bezet, waardoor een nieuwe versterking welkom is.  "Het middenveld zit goed in elkaar, maar op rechtsback kunnen we nog kijken. Al moeten we ook vertrouwen hebben in wat we hebben, want we hebben Devyne Rensch daar lopen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie