Transfernieuws

'Union verkoopt gewilde oud-NEC'er en vult de kas om Max (PSV) aan te trekken'

'Union verkoopt gewilde oud-NEC'er en vult de kas om Max (PSV) aan te trekken'

22-06-2022 12:16
2

Taiwo Awoniyi heeft woensdag afscheid genomen van zijn ploeggenoten bij FC Union Berlin. De aanvaller, die in het verleden voor NEC Nijmegen uitkwam, vertrekt voor twintig miljoen euro naar het gepromoveerde Nottingham Forest. Door de verkoop kan Union doorpakken en is de kas voldoende gevuld om Philipp Max van PSV aan te trekken.

Dat meldt de Berliner Zeitung. De krant meldt dat Awoniyi woensdag rond tien uur 's ochtends met een trolleykoffer zijn auto instapte. De aanvaller is in vergevorderde gesprekken met het gepromoveerde Nottingham Forest en gaat binnenkort zijn opwachting maken in de Premier Leaugue. 

Awoniyi scoorde vijftien goals in 31 wedstrijden in het afgelopen Bundesliga-seizoen. De Nigeriaan lag nog enige tijd vast bij Union, maar heeft een ontsnappingsclausule van twintig miljoen euro waar Nottingham naar verluidt gebruik van zal maken. 

Voor PSV is de verkoop goed nieuws: Philipp Max staat op de radar van Union en de Duitse club heeft de kas nu voldoende gespekt om achter de Duitse verdediger aan te gaan. Max tekende in 2020 een vierjarig contract bij de Eindhovenaren en begon sterk aan zijn Nederlandse avontuur, maar kon het afgelopen seizoen niet evenveel overtuigen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!