Nieuws

Melvin Platje weer terug in Nederland: 'Het stressleventje, dat is Nederland hé'

Melvin Platje weer terug in Nederland: 'Het stressleventje, dat is Nederland hé'

18-06-2022 13:44

Melvin Platje keert na jarenlange afwezigheid terug op de Nederlandse velden. De spits was een aantal jaren actief in Indonesië, maar speelt komend seizoen in het shirt van tweededivisionist AFC.

Platje moet sinds zijn terugkeer erg wennen aan Nederland. "In Nederland is het natuurlijk weer helemaal anders. Het stressleventje. Vijf uur hier, zeven uur daar, om zes uur eten, acht uur daar, al dat gezeik. In Bali doe je gewoon wat je wil", vertelt de spits in gesprek met ESPN. "Nu moet ik hier in Nederland weer allemaal dingen aanvragen. Weet ik veel allemaal. De KPN, dit dat, ik zie alle troep weer van mijn rekening af gaan. Ik houd geen tientje meer over hier in Nederland. Dat is Nederland hé."

De oud-spits van onder meer FC Volendam en De Graafschap is goudeerlijk als hem gevraagd wordt naar zijn redenen om naar Indonesië te verkassen. "Ik ben wel onderkant Eredivisie en top Jupiler League. Dan ram ik er wel een paar in. Als je bovenaan kijkt bruto is het allemaal leuk, maar als je naar onderen kijkt en ziet wat er netto overblijft dan moet je gewoon de keuze maken om naar het buitenland te gaan. Daar kies ik dan voor. Heel simpel."