Ongekend: Bayern München met sterkste elf met 5-0 (!) onderuit in DFB Pokal

27-10-2021 22:34 Laatste update: 22:37

Borussia M'Gladbach heeft woensdagavond voor een gigantische stunt gezorgd, door titelfavoriet Bayern München met 5-0 te verslaan in de DFB Pokal. Na twintig minuten stond het al 3-0 op Borussia-Park.

De wedstrijd was net goed en wel begonnen, of de thuisploeg pakte via Kouadio Koné al de leiding. Binnen de twee minuten schoot hij op aangeven van Breel Embolo de openingstreffer tegen de touwen. Dertien minuten later was het de beurt aan Ramy Bensebaini, die na goed doorzetten van Jonas Hofmann de voorsprong voor Gladbach verdubbelde.

Diezelfde Bensebaini was vijf minuten later ook verantwoordelijk voor het derde doelpunt van de thuisploeg. Oog in oog met Manuel Neuer faalde hij niet vanaf de strafschopstip. Hansi Flick heeft de rust niet goed gebruikt om zijn team op te lappen, aangezien Breel Embolo er in minuut 51 4-0 van maakte. De Zwitser zorgde zes minuten later ook voor de vijfde en laatste treffer van de wedstrijd.

Hoewel Bayern München ruim zestig procent balbezit had en meer schoten dan Gladbach had, waren Die Fohlen dodelijk effectief. Deze 5-0 verliespartij is de grootste bekernederlaag in de geschiedenis van de Beierse club. Zelf kan Borussia M'Gladbach het ook nog niet helemaal geloven...