Nieuws

Vrancken over spitsenconcurrentie: Onuachu of Dessers? Dat is toekomstmuziek

Vrancken over spitsenconcurrentie: "Onuachu of Dessers? Dat is toekomstmuziek"

08-06-2022 08:35

Dinsdag werd Wouter Vrancken gepresenteerd als nieuwe trainer van KRC Genk. De Belg krijgt daarmee de beschikking over Cyriel Dessers, die terugkeert omdat Feyenoord zijn koopoptie van vier miljoen euro niet lichtte.

Dessers was in het voorbije seizoen flink op schot in Rotterdam. De spits werd met tien doelpunten topscoorder van de Conference League, en maakte hetzelfde aantal goals in de Eredivisie. Vrancken kan daarom niet anders dan enthousiast zijn over de terugkeer van de Nigeriaan. "Dessers? Ik zou zot zijn als ik niet blij was met zijn terugkeer", lacht hij. "Wees maar zeker dat ik blij ben. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken en ben benieuwd hoe ik hem kan inpassen in mijn ideeën."

Vrancken komt over van KV Mechelen en is de derde man in een half jaar die voor de groep staat bij Genk. Van contact met Dessers is nog geen sprake. "Nee, Cyriel is nog met vakantie en het is niet mijn gewoonte om spelers lastig te vallen tijdens hun vakantie."

Net als twee seizoenen geleden krijgt Dessers te maken met flinke concurrentie. Paul Onuachu, die ook de Nigeriaanse nationaliteit heeft, maakte speelde tot nu toe 68 doelpunten in 108 wedstrijden voor Genk. "Onuachu of Dessers? Dat is toekomstmuziek", aldus Vrancken. "Ik zal zeker met Cyriel praten en hem uitleggen wat ik verwacht. Dan zien we wel wat hij ervan vindt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!