Nieuws

'Vier deelnemers aan ADO-rellen verschijnen donderdag al voor de rechter'

'Vier deelnemers aan ADO-rellen verschijnen donderdag al voor de rechter'

07-06-2022 16:43

Vier verdachten van deelname aan de supportersrellen tijdens en na ADO Den Haag - Excelsior (4-4) moeten donderdag al voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie mikt op een veroordeling via het snelrecht, meldt Omroep West.

Al gedurende de play-off-finale was de sfeer gespannen, nadat Excelsior zich uit geslagen positie (3-0 stond het tot de 78ste minuut) had terug geknokt naar 3-3. De Rotterdammers veroordeelden de Hagenaars vervolgens na een verlenging én strafschoppen tot een extra jaar Keuken Kampioen Divisie-voetbal, waarna de situatie volledig ontspoorde.

Er werd onder meer met vuurwerk gegooid naar supporters van de bezoekers en zowel op het veld als buiten het stadion vonden de nodige confrontaties plaats met de ME. Zeker acht politieagenten raakten gewond en meer dan tachtig agenten maakten melding van 'fors geweld'. Er werden acht mensen opgepakt.

Daarnaast sprak ADO daags na de incidentrijke avond al schande van het gedrag van de 'fans'. In het vernietigende statement dat de residentieclub naar buiten bracht, schreven de Zuid-Hollanders onder meer 'zich te schamen' en 'in samenspraak met alle instanties al het mogelijke te doen om de raddraaiers verantwoordelijk te stellen voor de veroorzaakte schade en zwaar te bestraffen voor hun wangedrag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!