Nieuws

Zirkzee reageert: 'Alles wat voor afleiding of extra druk zorgt, negeer ik'

Zirkzee reageert: 'Alles wat voor afleiding of extra druk zorgt, negeer ik'

07-06-2022 12:39

Joshua Zirkzee heeft in gesprek met OnsOranje uitgebreid besproken hoe hij het ervaart om bij Jong Oranje te zijn. Daarbij geeft hij aan waarom hij de media niet geheel vertrouwd.

Op 8 oktober 2020 debuteerde de aanvaller voor het Nederlandse jeugdelftal in de met 5-0 gewonnen ontmoeting met Gibraltar. "Mijn debuut voor Jong Oranje was een nieuw iets", zegt Zirkzee tegen OnsOranje. Toch was een ander moment nóg specialer voor de inmiddels 21-jarige aanvaller. "De eerste keer dat ik aanvoerder was, was daar nog een extra schepje bovenop." Als Bayern München-speler ligt Zirkzee eigenlijk altijd onder een vergrootglas. "Ik probeer me zoveel mogelijk te focussen op wat belangrijk is. Alles wat voor afleiding kan zorgen of wat er extra druk op gooit, probeer ik te negeren."

Zirkzee openbaart waarom hij de media niet altijd geloofd. "Ik zou van Feyenoord naar Arsenal gaan", zegt hij over een gebeurtenis van een aantal jaren terug dat hij met zijn familie een wedstrijd in het Emirates Stadium bezocht. "Ik denk dat iemand me daar heeft gezien en de volgende dag stond er dat ik naar Arsenal zou gaan, terwijl dat helemaal niet klopt. Sindsdien had ik zoiets: je kan niet alles geloven wat in de media komt." Tot slot heeft Zirkzee nog tips in huis voor de jeugdige kijkers. "Ten eerste: ga naar buiten en ga voetballen. Zo deden we dat ook vroeger. Niet binnen zitten en heel de dag zitten Playstationen. Ten tweede: altijd gemotiveerd blijven en genieten van het spelletje."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!