Meer video’s

'Toen De Bruyne dat hoorde van Mourinho werd hij zo boos dat hij weg wilde'

16-11-2022 17:00 Laatste update: 17:32
2

Het WK in Qatar begint al over vier dagen! VoetbalNieuws sprak in aanloop naar het toernooi met Sjors Ultee, Aad de Mos en Piet de Visser over de beste elf spelers op het eindtoernooi. In de aflevering van woensdag aandacht voor de linker centrale middenvelder. 

De meesterscout kiest voor Kevin De Bruyne als linker centrale middenvelder. "Ik heb een strijd gehad bij Chelsea...", begint De Visser. "Ik vond hem al als jonge jongen de beste van de wereld. Chelsea had met Mourinho een toptrainer voor het resultaat. Hij deed alleen een beroep op oude spelers. Hij vond De Bruyne te jong en zei: Die kunnen we nog niet gebruiken. Hij is goed, maar te jong."

Vervolgens verkaste De Bruyne in 2013 voor een jaar op huurbasis naar de Bundesliga, waar hij vrijwel de gehele jaargang indruk wist te maken in het shirt van Werder Bremen. "Hij komt terug en Mourinho zegt: Hij speelt aardig, maar ik kan hem geen vaste plaats garanderen." De Belg had op meer kansen gerekend na zijn glansrijke jaar in Duitsland.

In de zomermaanden kreeg De Bruyne vervolgens te horen alleen in de League Cup-wedstrijden te gaan spelen. "Toen zakte hij door de grond. Hij werd zó boos. Hij is al rood, maar die kop werd ook helemaal rood", lacht De Visser. "Ik stond erbij en ik werd woest op Mourinho. Ik zei: Het is je beste man. Geef hem de kansen! Je hoeft hem niet altijd op te stellen."

Mourinho - eigenzinnig als hij is - weigerde overstag te gaan en zou hebben gezegd: "Ik ben de baas." Vervolgens kwam De Bruyne tot de conclusie dat hij moest vertrekken. The Blues verkochten de spelmaker in 2014 aan VfL Wolfsburg voor 22 miljoen euro. Na één seizoen bij Die Wölfe telde concurrent Manchester City 76 miljoen euro voor hem neer.

Bekijk het hele Youtube-item, mét de keuze van Aad de Mos én Sjors Ultee, hier:

Plaats een reactie