Slot: 'Mourinho misschien meest succesvolle trainer in Europa van afgelopen jaren'

19-12-2023 15:19 Laatste update: 15:45

Arne Slot kijkt er niet van op dat Feyenoord wéér aan AS Roma is gekoppeld in de Europa League. De oefenmeester van de Rotterdammers ziet dat de Italianen succesvol zijn in Europa.

Alsof het zo moest zijn werden de namen van Feyenoord en AS Roma weer aan elkaar gekoppeld tijdens de loting voor de tussenronde in de Europa League. Dat is de derde keer in drie jaar tijd.

"Voor mij was het niet zó verrassend", begint Slot op de persconferentie in aanloop naar het bekerduel met FC Utrecht. "Als je drie jaar achter elkaar de groepsfasse weet te overleven, dan is de kans groot dat je tegen trainers moet die altijd succesvol zijn in Europa. Dan treffen wij met Mourinho misschien wel de meest succesvolle in afgelopen jaren."

Tijdens het laatste affiche werd Slot door Mourinho verweten dat hij meer naar Roma moest kijken. Hoe gaat de trainer daar nu mee om? "Ik denk niet dat de wedstrijden worden beslist op het aantal uren dat ik naar wedstrijden van de tegenstanders ga kijken. Het is negen van de tien keer het geval door individuen", besluit hij.