Nieuws

Kolmschot doet pijnlijke constatering: Als het minder gaat, valt het uit elkaar

Kolmschot doet pijnlijke constatering: "Als het minder gaat, valt het uit elkaar"

18 May - 22:11
1

René Kolmschot zal zich als een neergeslagen bokser voelen na de dreun die Heracles Almelo te verwerken kreeg. De Almeloërs kregen met 3-0 een pak slaag van Excelsior, en staan hierdoor aan de rand van degradatie. De Interim-trainer denkt nog wel op te kunnen krabbelen.

Kolmschot nam de honneurs waar na het ontslag van hoofdtrainer Frank Wormuth afgelopen maandag, en zag waar het fout ging tegen Excelsior. "We zijn een broos elftal. Als het even minder gaat, zie je dat het uit elkaar valt. In plaats van dat het compact blijft, loopt het verder uit elkaar", zegt Kolmschot tegen ESPN. "We hadden het gevoel dat de 1-1 zou vallen, maar dan krijg je de 2-0 om de oren en zie je dat het wel heel broos is. Geschrokken? Ja, natuurlijk. Je hoopt op een reactie en krijg je 3-0 op de broek. Tja..."

Of Kolmschot er nog in gelooft? "Ja, daar moet ik in geloven. Anders hoef je niet te voetballen. Het moet in ieder geval beter dan vandaag. Voetbal is voetbal. Als je de 1-0 maakt, kan het gaan spoken. Het gaat erom dat we het samen doen, compact blijven en de jongens erin geloven."

"Het zal een klus worden om de neuzen de juiste richting in te krijgen, iedereen is teleurgesteld. Dit doet heel erg veel pijn. Wat dacht je van de supporters, sponsors en iedereen die ons een warm hart toedraagt? Hoeveel kans ik ons nog geef? Vijftig procent."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie