Nieuws

Kwakkelend AZ treft Heerenveen in play-offs: 'In ons geval een mentale kwestie'

Kwakkelend AZ treft Heerenveen in play-offs: 'In ons geval een mentale kwestie'

18 May - 16:29 Laatste update: 16:58
2

AZ kon dit seizoen lange tijd meedoen om de derde plek, maar in de laatste weken van de competitie zette de Alkmaarders een slechte reeks neer. Met slechts drie punten uit de laatste vier wedstrijden eindigde de ploeg van Pascal Jansen als vijfde en treft het donderdag Heerenveen in de play-offs. 

In de laatste competitieronde ging AZ met 1-3 onderuit tegen een beter spelend RKC Waalwijk, waardoor de slechte reeks van de Alkmaarders voortduurt. Het thuispubliek scandeerde tijdens de wedstrijd spreekkoren aan het adres van Jansen en de ploeg en wapperden mett witte zakdoekjes. Voor Jansen is de doelstelling van het seizoen alsnog om Europees voetbal te halen. "We weten waar we voor spelen en wat er te behalen is, dus we gaan ons door maximaal voor inzetten", verklaart de oefenmeester tegenover NH Nieuws

Volgens Jansen was het niet allemaal kommer en kwel tegen RKC. "Je ziet tot aan de 0-1 van RKC zie je nog niet zo veel problemen. We hebben de bal en we hebben al drie of vier gevaarlijke situaties gehad. We waren zelf in de aanval en kregen in de omschakeling een tegengoal", meent de trainer. "En in tegenstelling tot wat ik vaak bij mijn ploeg zie, die zich dan oprichten en alsnog aan de slag gaan, zag je de energie wat teruglopen in de wedstrijd. We komen weliswaar terug, maar de tweede helft was een verlengstuk van de eerste helft. Daardoor hebben we een terechte nederlaag geleden."

Het overleven van de play-offs zal volgens Jansen vooral een 'mentale kwestie' zijn. "We weten wat we kunnen aan en zonder de bal. Dat hebben we dit seizoen meerdere malen laten zien. Nu is het zaak dat we dat combineren met een goede mentale weerbaarheid zodat we die competitie winnend afsluiten", besluit de trainer. AZ treft Heerenveen donderdag en zondag in de halve finale van de play-offs. Donderdag is de aftrap om 18.45 uur, op zondag beginnen de teams om 14.30 uur. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie