PEC ziet financiële gaten ontstaan: Zo gaat dat meestal bij clubs die degraderen

PEC ziet financiële gaten ontstaan: "Zo gaat dat meestal bij clubs die degraderen"

PEC Zwolle heeft zich de nodige financiële problemen op de hals gehaald na de degradatie uit de Eredivisie. Volgens algemeen directeur Marcel Boudesteyn zal de toekomstig Keuken Kampioen Divisie-club zo’n vier à vijf miljoen euro tekort gaan komen.

PEC hanteert dit seizoen een begroting van 12,5 miljoen euro en wilde de transfer van Mees de Wit, die voor ruim twee miljoen euro de overstap maakt naar AZ, gebruiken om bestaande financiële gaten op te vullen.

De Zwollenaren gaan mogelijk op zoek naar externe impulsen om de tekorten op te kunnen vangen. "Op het moment dat je geld tekort komt, moet je geld gaan zoeken. Dat kan bij een rijke voorzitter zijn of bij een groep mensen die er geld in wil leggen. Zo gaat dat meestal bij clubs die degraderen. Dan hoop je dat er mensen opstaan. We houden alle opties open", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

Nadat PEC woensdag het onderspit dolf tegen directe concurrent Sparta, wist het dat het definitief ging degraderen. Zondag spelen de Blauwvingers hun laatste Eredivisieduel in de thuiswedstrijd tegen PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie