Nieuws

Schreuder ziet Lang weer opbloeien: 'Hij is vrij, voelt zich goed en is topfit

Schreuder ziet Lang weer opbloeien: 'Hij is vrij, voelt zich goed en is topfit"

09-05-2022 09:12

Club Brugge ligt weer op koers om de Belgische titel te prolongeren. Na de 0-2 zege op stuntploeg Union Sint-Gilles staat de ploeg van Alfred Schreuder weer aan kop in de Jupiler Pro League, iets wat de oefenmeester tevreden stelt.

Voordat Schreuder werd aangesteld, leek het gat met de promovendus onoverbrugbaar. Sinds de aanstelling van de Nederlander is het tij gekeerd en werd er gemiddeld 2,33 punt per duel gepakt. "Tussen mijn komst en de herstart van de competitie was er nauwelijks sprake van een voorbereiding, hooguit een week. Ik wilde op een andere manier spelen en dat is wat mij betreft wel zichtbaar geworden", wordt Schreuder geciteerd door De Telegraaf.

Noa Lang, die de afgelopen maanden een mindere periode doormaakte, heeft zijn voetbalziel van vorig seizoen weer gevonden. Schreuder ziet een speler die goed in zijn vel zit. “Noa werkte enorm hard. Je zag ook: hij is vrij, voelt zich goed en is topfit. Hij is gewoon weer heel erg in vorm."

Net zoals vorig jaar kan Club Brugge opnieuw de titel binnenslepen. Met nog drie duels voor de boeg, staan Schreuder en consorten in punten gelijk met Union Sint-Gilles, al is het doelsaldo van de Bauw-zwarten beter.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!