Nieuws

Pochettino doet opvallende Mbappé-uitspraak: 'Ik geef het honderd procent kans'

Pochettino doet opvallende Mbappé-uitspraak: 'Ik geef het honderd procent kans'

28-04-2022 15:17

Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino heeft donderdag flink wat hoofden doen draaien. De Argentijn werd gevraagd of hij Kylian Mbappé, die sterk in verband wordt gebracht met Real Madrid, nog veel langer in Parijs zal blijven. Pochettino reageerde met een volmondig ja. 

PSG is al lang en breed de landskampioen in Frankrijk, maar moet de resterende wedstrijden uiteraard gewoon spelen. In aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Strasbourg werd Pochettino de vraag over Mbappé gesteld op het persmoment. "Ik geef het honderd procent kans", zei Pochettino over een langer verblijf van de Franse superspits. 

Over zijn eigen verblijf in Parijs was de Argentijn ook duidelijk: 'Honderd procent kans, in beide gevallen', liet Pochettino optekenen. Mbappé wordt al maandenlang gelinkt aan Real Madrid, de club waar de spits al sinds zijn jeugd van droomt. De Madrilenen, die een topseizoen draaien, rekenen stiekem al op de komst van de Fransman.

Pochettino maakt zich weinig zorgen. "Dat is hoe ik het vandaag zie. Het is ook wat ik voel dat staat te gebeuren. Maar in het voetbal kan alles morgen weer veranderen", erkent de coach. Mbappé kan dit seizoen rekenen op behoorlijke cijfers. De Fransman scoorde in 31 competitieduels 22 keer en gaf vijftien assists. In de Champions League, waar PSG er in de achtste finales uitvloog tegen Real Madrid, scoorde Mbappé zes keer in acht duels en gaf hij ook zes assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!