Nieuws

Talentvolle middenvelder van AZ zet handtekening onder nieuwe verbintenis

Talentvolle middenvelder van AZ zet handtekening onder nieuwe verbintenis

12-04-2022 19:24

Fedde de Jong heeft zijn aflopende contract bij AZ verlengd tot medio 2025. De achttienjarige middenvelder werkt zijn wedstrijden af bij Jong AZ en is een van de aanvoerders van de beloftenploeg.

De Jong is blij met de contractverlenging, vertelt hij op de clubsite. "Voor mij was het simpel: ik wil gewoon heel graag bij AZ blijven. Ik denk dat er een toekomst voor mij ligt bij deze club. Ik speel dit seizoen in veel verschillende teams en competities. De ene keer in de Youth League, dan weer met Jong AZ en dan weer op de bank bij het eerste. Voor mij zijn dat mooie ervaringen. In de Youth League heb ik bijvoorbeeld in toernooiverband kunnen spelen met een hoge intensiteit. Mijn doel is om vanaf komende zomer vast onderdeel uit te maken van de A-selectie", aldus de talentvolle middenvelder..

Paul Brandenburg, Hoofd Jeugdopleiding, is onder de indruk van de kwaliteiten van De Jong. "Fedde is een veelbelovende middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij beschikt over zowel scorend vermogen als loopvermogen. Ook heeft hij als achttienjarige al aardig wat vlieguren gemaakt in het betaald voetbal. Daarnaast heeft Fedde zijn waarde getoond als aanvoerder in het Youth League-team van AZ."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!