Nieuws

Ten Hag gooit verdediging om voor duel met Sparta, rentree Stekelenburg

Ten Hag gooit verdediging om voor duel met Sparta, rentree Stekelenburg

09-04-2022 19:43 Laatste update: 19:46

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft voor het duel met Sparta Rotterdam noodgedwongen zijn verdediging omgegooid. Ajax treft in eigen huis de degradatiekandidaat, die zelf ook hard de punten nodig heeft. Zowel Perr Schuurs als Nicolás Tagliafico starten in de basis voor de thuisploeg. 

Zowel Noussair Mazraoui als Lisandro Martínez ontbreken bij de koploper, waardoor Ten Hag aan het puzzelen is geslagen in de verdedigingslinie. Schuurs en Tagliafico beginnen allebei aan de aftrap en vomen de defensie met Daley Blind en Jurriën Timber. 

De meest opvallende naam op het wedstrijdformulier is die van Maarten Stekelenburg. De ervaren doelman viel vorig jaar geblesseerd uit en stond sindsdien niet meer op doel bij de Amsterdammers. Stekelenburg neemt plaats op de bank van Ajax. Davy Klaassen vervangt de geblesseerde Antony. 

Sparta Rotterdam bungelt in de onderste regionen van de Eredivisie en vindt zichzelf terug op de vijftiende plaats. Concurrent Willem II staat dan wel zestiende, maar heeft ook drie wedstrijden minder gespeeld en volgt op slechts één punt afstand. Het blijft razend spannend onderin de Eredivisie: hekkensluiter PEC Zwolle staat slechts drie punten achter Sparta. 

Opstelling Ajax: Onana; Timber, Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Berghuis, Haller, Tadic
Opstelling Sparta: Okoye; Abels, Van Mullem, Vriends, Pinto; Jans, De Kamps, Auassar, Verschueren; Engels, Van Crooij

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!