Almere blijft ongeslagen in vierde periode en kan nog steeds play-offs halen

27-03-2022 16:41

Almere City heeft op bezoek bij MVV een belangrijke overwinning geboekt. Er werd in Maastricht met 0-3 gewonnen en dat betekent dat de ongeslagen reeks wordt uitgebreid.

Het elftal van Alex Pastoor won tot dusver alle wedstrijden in de vierde periode en ook MVV kon daar geen verandering in brengen. De eerste helft was lange tijd saai totdat Ilias Alhaft in de 39ste met een kanonskogel voor de 0-1 zorgde. Op slag van rust was het weer Alhaft die het net wist te vinden en de voorsprong verdubbelde.

Ook in de tweede helft gebeurde er lange tijd niks. De thuisploeg probeerde met een aantal frisse krachten nog een aansluitingstreffer te forceren, maar tot grote kansen kwam MVV niet. In de blessuretijd bracht Jonas Arweiler de eindstand nog op 0-3 waardoor Almere naar de twaalfde plek klimt. De club kende een slechte start van de competitie, maar staat nu bovenaan in het periodeklassement en mag blijven dromen van deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.