Nieuws

Zirkzee sluit Bayern-vertrek niet uit: 'Geen zin om weer in zijn schaduw te staan'

Zirkzee sluit Bayern-vertrek niet uit: 'Geen zin om weer in zijn schaduw te staan'

25-03-2022 11:24

Joshua Zirkzee is niet van plan om zomaar terug te keren naar Bayern München. De Nederlandse huurling van RCS Anderlecht speelt vrijwel alles in België en dat bevalt hem uitstekend.

Persoonlijk doormaakt de 20-jarige aanvaller een prima jaargang. In 38 optredens namens Anderlecht kwam hij tot vijftien doelpunten en negen assists. Bij Der Rekordmeister loopt één van de beste spitsen van de wereld rond: Robert Lewandowski. "Om nu na een seizoen waarin ik veel speel weer bij Bayern in de schaduw te gaan lopen, heeft volgens mij weinig zin", vertelt Zirkzee aan de NOS.

"Ik wil gewoon spelen en zal na dit seizoen gaan kijken waar dat het best kan en dan ga ik ook in gesprek met Bayern", besluit de jongeling. Anderlecht doormaakt een matig seizoen. Plaatsing voor de play-offs om de landstitel is in theorie nog mogelijk: Paars-wit is afhankelijk van andere ploegen in de Jupiler Pro League. De Europese campagne mislukte hopeloos. Vitesse schakelde de ploeg van trainer Vincent Kompany uit in de voorronde van de Conference League. Wél staat de ploeg in de Belgische finale.