Nieuws

Ontslag Grim kwam hard aan bij selectie Willem II: 'Daar moet je wel van bekomen'

Ontslag Grim kwam hard aan bij selectie Willem II: 'Daar moet je wel van bekomen'

23-03-2022 15:30

Willem II-aanvoerder Freek Heerkens (32) geeft toe dat het ontslag van Fred Grim insloeg als een bom bij de Tilburgers. Dat vertelt de verdediger tegenover Voetbal International.

"Je weet dat het kan gebeuren", aldus Heerkens. "Het speelt wel door je hoofd. Er is druk van buitenaf, je hoort en leest weleens wat. Als speler moet je gewoon je werk doen op het veld. Ik vind het op zich niet moeilijk om dat te scheiden, je kunt je maar beter focussen om het tij te keren."

Toen het ontslag eenmaal bekend werd bij de spelersgroep, deed dat wat met de routinier. "Daar moet je als speler wel even van bekomen. Het is vooral jammer voor de personen in kwestie. De toewijding en de energie die ze erin steken is echt. Ik ben er wel even mee bezig geweest en merk dat ik er nu, op latere leeftijd, meer betrokken mee omga."

Heerkens weet dat er met al zijn ervaring ook wat wordt verwacht van hem bij zo’n gebeurtenis.  "Ik heb een bepaalde rol naar andere spelers toe, maar ik probeer daar wel de juiste balans in te vinden. Je kunt niet in alle koppies kijken. Ik had wel het gevoel dat het bij de groep binnenkwam, het besef was er wel. Iedereen was ontdaan door de beslissing."

Inmiddels is Kevin Hofland aangesteld om het tij te keren bij De Tricolores. Afgelopen zondag leek het er lange tijd op dat de eerste stap richting handhaving gezet werd tegen AZ. De Tilburgers kwamen vroeg op een 2-0 voorsprong, maar uiteindelijk scoorde de Alkmaarders in de 91ste minuut de gelijkmaker. Willem II staat daardoor nu vijftiende in de Eredivisie met 23 punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!