Nieuws

Van Nistelrooy krijgt advies: 'Het is moeilijk, maar ik zou nog even wachten'

Van Nistelrooy krijgt advies: 'Het is moeilijk, maar ik zou nog even wachten'

23-03-2022 10:08

Huub Stevens betwijfelt of PSV er goed aan doet om Ruud van Nistelrooy nu al door te schuiven naar het eerste. De voormalig Oranje-international wordt door de Eindhovenaren gezien als de ideale opvolger van de vertrekkende Roger Schmidt.

"Ik vind Ruud van Nistelrooy een hele goede trainer", aldus Stevens tegenover Omroep Brabant. "Maar hoeveel jaar zit hij nou daadwerkelijk in het trainersvak. Het opleiden van spelers is heel anders dan het omgaan met de druk van het presteren."

De oud-trainer van onder meer PSV begrijpt ergens wel dat de huidige nummer twee van de Eredivisie bij Van Nistelrooy uitkomt. "Hij heeft de juiste achtergrond. Hij kent de club als geen ander en ook wat er speelt op de Herdgang. Op dat gebied denk ik dat het een goede keuze zou zijn. Maar toch heb ik zo mijn twijfels. Ik zou eerst nog voor iets anders kiezen."

"Als hij de keuze nog altijd heeft, moet hij het nu niet doen", adviseert Stevens de trainer van Jong PSV. "Maar de vraag is of PSV kan en wil wachten. Het is een moeilijke situatie voor hem. Je zit bij de club van je hart maar dat kan heel snel veranderen. Ik zou nog even wachten."

Stevens denkt een betere oplossing te weten voor de voormalig spits van Manchester United. "Je kunt hem dan wel doorschuiven als assistent bij PSV 1 én dan blijft hij trainer van Jong PSV."