Nieuws

Veerman kan stapje hoger op maken: 'Zou met twee vingers in zijn neus meedraaien'

Veerman kan stapje hoger op maken: 'Zou met twee vingers in zijn neus meedraaien'

06-11-2023 07:15

Pierre van Hooijdonk had niets anders dan lof voor Joey Veerman na het duel met Heracles Almelo. Aan de tafel bij Studio Voetbal opperde de oud-Feyenoorder dat Veerman het ook zou redden in Italië. Hij zou daar zelfs meer geschikt voor zijn dan een andere topcompetitie.

"Na die rode kaart gaf Veerman een masterclass de vrije man zoeken. Dat was een genot om naar te kijken. Elk balcontact was gewoon raak", aldus Van Hooijdonk.

Toch wordt de middenvelder van PSV vaak over het hoofd gezien vindt de analist. "Zijn kwaliteiten worden vaak onderschat, vind ik. Iedere keer als er een Champions League-wedstrijd aankomt hoor je: nu moet hij het laten zien. Maar dat vind ik onzin. Als je Veerman nu in Italië wegzet, bij een club uit de topacht, dan draait hij daar met twee vingers in zijn neus moeiteloos mee. Ik heb geen enkele twijfel over het wel of niet slagen van Veerman in een grote competitie. Maar met name aan de Serie A."

Mede-analist Ibrahim Afellay was toch minder zeker. "Aan de bal vind ik hem een geweldige speler. In het hedendaagse voetbal moet je ook tempo en box-to-box spelen. Hij is niet een speler die heel vaak achter zijn man aanloopt. Op de positie waar hij speelt moet hij ook zijn verdedigende meters maken en daarin laat hij het zo nu en dan afweten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!