Athletic Bilbao kegelt Real Madrid verrassend uit Copa del Rey in Baskenland

04-02-2022 07:52 Laatste update: 10:35

Real Madrid is uitgeschakeld in de Spaanse Copa del Rey. De Madrilenen verloren in de kwartfinale met 1-0 van Athletic Bilbao. De Basken waren de terechte winnaar over negentig minuten.

Athletic begon sterk en speelde in het eerste bedrijf beter dan Real Madrid. Vlak voor rust viel Nico Williams geblesseerd uit bij de thuisploeg, maar dat deed niets aan het enthousiasme van de supporters. San Mamés kolkte.

Real Madrid werd in de tweede helft gevaarlijker. Wel kreeg De Koninklijke pas na tachtig minuten de eerste echte grote mogelijkheid. Doelman Julen Agirrezabala van Athletic keerde een poging van Casemiro.

Toch kwam er nog een winnaar. Ahtletic maakte twee minuten voor de tijd de allesbeslissende 1-0, waardoor San Mamés ontplofte. Álex Berenguer maakte het doelpunt namens de Basken.