Nieuws

'Willem II haalt oude bekende na verstrijken van transferdeadline terug'

'Willem II haalt oude bekende na verstrijken van transferdeadline terug'

02-02-2022 10:17 Laatste update: 15:59

Daniel Crowley kan zich opmaken voor een terugkeer in de Eredivisie bij Willem II. De Telegraaf en het Brabants Dagblad schrijven dat de Engelsman een contract voor anderhalf jaar tekent met een optie voor nog een seizoen.

Tussen 2017 en 2019 kwam Crowley al uit voor de Tricolores. Aangezien hij onlangs zijn contract bij League One-club Cheltenham Town FC liet ontbinden, had hij zijn handen vrij voor een nieuw avontuur. De 24-jarige middenvelder heeft twee dagen na Deadline Day een nieuwe werkgever gevonden.

Na 2,5 jaar in Nederland te hebben gevoetbald keerde Crowley terug naar Engeland. Begin 2017 streek hij neer bij Go Ahead Eagles, dat de aanvallende middenvelder van Arsenal huurde. Een half jaar later werd hij definitief ingelijfd door Willem II. Met zijn sterke spel in de Eredivisie verdiende hij een transfer naar het Championship. Na één jaar basisspeler te zijn geweest bij Hull City in het Championship vertrok hij in 2020 naar Cheltenham Town.

Willem II heeft nu vijf spelers aangetrokken deze winter. Thijs Oosting werd voor ongeveer één miljoen euro weggekaapt bij AZ en ook FC Den Bosch-spits Jizz Hornkamp werd gekocht door de Tilburgers. Daarnaast werd Wessel Dammers gehuurd van FC Groningen en kwam ook Kilian Ludewig van Red Bull Salzburg op huurbasis naar de ploeg van trainer Fred Grim.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!