Samenvattingen Engeland: Brighton laat klasse zien, City en Spurs winnen eenvoudig

03-09-2023 09:01

Zaterdag stond vol met Premier League-spektakel. Manchester City en Tottenham Hotspur deelden flinke klappen uit, Chelsea verloor in eigen huis en Ajax-opponent maatje te groot voor Newcastle United. Bekijk hier de samenvattingen van Viaplay.

Manchester City kende een lastig begin. De ploeg van Pep Guardiola, die zelf nog afwezig was door een operatie, kwam na een half uur op voorsprong, maar zag enkele minuten later de gelijkmaker vallen. Voor rust was het nog Nathan Aké die op controversiële wijze de 2-1 maakte waarna City in de tweede helft weg liep en de drie punten pakten.

Chelsea speelde dominant en was de ploeg die het meeste aansprak had op een doelpunt. Toch was het Nottingham Forest dat na rust de 0-1 maakte en die niet meer weg gaf. Anthony Elanga tekende voor het enige doelpunt in de wedstrijd waardoor Chelsea nu op vier punten uit vier wedstrijden staat.

Tottenham Hotspur kende een valse start uit bij Burnley FC. Na vier minuten stond de ploeg uit Londen al achter, maar voor rust waren de rollen al omgedraaid. In de tweede helft bekroonde Heung-min Son zijn optreden door een hattrick te maken en Tottenham naar een 2-5 overwinning te leiden.

Ajax-opponent Brighton veegde zaterdag de vloer aan met Newcastle. De thuisploeg was stukken beter dan de bezoekers. De pas achttienjarige Evan Ferguson was goed voor drie doelpunten en de hoop is dat men in Amsterdam een oplossing gaat vinden tegen dit wapen. Pas in de slotminuten kwam Newcastle op het scorebord.