Afzwaaiende Kudus eist hoofdrol op: Ajax rekent eenvoudig af met Ludogorets

24-08-2023 21:55 Laatste update: 21:59

Wat een lastige wedstrijd had moeten worden, is uitgelopen op een heerlijk duel voor Ajax. De Amsterdammers maakten in de eerste helft al gehakt van Ludogorets en wonnen uiteindelijk met 1-4 in Bulgarije, mede door een hattrick van de naar West Ham United vertrekken de Mohammed Kudus.

Maurice Steijn maakte een aantal opvallende keuzes in zijn basiself. Zo begon Kenneth Taylor in de basis in plaats van Branco van den Boomen en kreeg Owen Wijndal de voorkeur boven Anass Salah-Eddine. Daarnaast melde het Algemeen Dagblad dat Mohammed Kudus zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers zou gaan spelen.

Na een slome openingsfase was het de afscheid nemende man die zich liet gelden. Kudus blijkt goed in zijn vel te zitten en dat resulteerde in de openingsgoal na een afstand vanaf randje zestien. Twee minuten later was het nog een keer raak voor de Ghanees. Na wat gefrommel in de zestien maakte hij zijn tweede van de avond.

Vlak voor rust werd het nog een stukje mooier voor de Amsterdammers. Een afgemeten voorzet van de veelbesproken Wijndal belandde op het hoofd van Brian Brobbey, die net als afgelopen zaterdag tegen Excelsior tot scoren wist te komen.

Na rust speelde Ajax de wedstrijd kinderlijk eenvoudig uit. Eerst was het Kudus die zijn hattrick na een vlotte aanval completeerde. Na dit moment kreeg de club uit de hoofdstad nog enkele kansen, maar ook Ludogorets werd nog gevaarlijk. Eerst was het Jakov Medic die de bal knullig verloor en Jay Gorter tot een รฉรฉn-op-รฉรฉn redding dwong, waarna Jorrel Hato ongelukkig een strafschop veroorzaakte. Die werd benut Olivier Verdon.

Over een week staat de return op het programma. Om 20.00 wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff Arena.