Transfernieuws

'Slecht nieuws voor Rulli: Bayern schakelt door en richt pijlen op Spaanse goalie'

'Slecht nieuws voor Rulli: Bayern schakelt door en richt pijlen op Spaanse goalie'

10-08-2023 10:13 Laatste update: 10:33

Het ziet er steeds meer naar uit dat Ajax-doelman Gerónimo Rulli deze zomer niet vertrekt naar Bayern München. De Duitse club heeft naar verluidt na lang wikken en weken besloten om niet de voorkeur te geven aan Argentijn, maar Kepa Arrizabalaga van Chelsea. Dat meldt Sky Sports-journalist Florian Plettenberg donderdag.

Bayern kampt momenteel met een probleem onder de lat. Trainer Thomas Tuchel heeft met Sven Ulreich slechts één fitte doelman tot zijn beschikking. Manuel Neuer is immers nog altijd herstellende van een beenbreuk en Yann Sommer, die hem tijdelijk verving, maakte deze week een transfer naar Internazionale. De nood om een extra topkeeper is daarom hoog.

Bayern zou Arrizabalaga in eerste instantie willen huren, met een optie tot koop. Daarover zijn reeds gesprekken gevoerd, waarin Der Rekordmeister de knoop heeft doorgehakt. Het karakter en de kwaliteit van de Spanjaard zouden hem tot kandidaat nummer één maken.

Mochten de onderhandelingen met de Londenaren klappen, dan zou Rulli nog steeds een back-up optie zijn. De komende dagen gaan de gesprekken tussen de drie partijen verder.

Arrizabalaga speelt sinds 2018 voor Chelsea, dat hem destijds voor 80 miljoen euro overnam van Athletic Bilbao. Hij kwam in totaal 163 keer in actie voor de blauwhemden, waarin hij 59 keer het doel schoon hield. In 2021 won hij als tweede doelman de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!