Transfernieuws

'Pierie ontbreekt in oefenduel en verlaat Ajax definitief voor Rotterdammers'

'Pierie ontbreekt in oefenduel en verlaat Ajax definitief voor Rotterdammers'

08-07-2023 14:12 Laatste update: 14:13

Kik Pierie staat voor een terugkeer naar Excelsior. De verdediger van Ajax lijkt een permanente overstap naar de Rotterdamse club te maken.

Voetbal International meldt zaterdagmiddag dat Pierie om die reden niet aanwezig is voor het oefenduel tussen Ajax en FC Den Bosch. De verdediger speelde het afgelopen halfjaar al op huurbasis voor Excelsior en gaat nu op permanente basis aan de slag voor de Keuken Kampioen Divisie-club. In het verleden speelde Pierie onder meer voor FC Twente en SC Heerenveen.

Pierie werd in 2019 door Ajax opgehaald bij Heerenveen en daar hadden de Amsterdammers destijds vijf miljoen euro voor over. Pierie kon niet overtuigen en ging de volgende seizoenen op huurbasis voor andere clubs aan de slag. Het contract van Pierie loopt tot 2024 door bij Ajax, waardoor het erop lijkt dat Excelsior een klein bedrag moet betalen voor de verdediger.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!