Opstellingen

Topaankoop Veerman en andere debutant voor het eerst in PSV-basis voor bekerduel

Topaankoop Veerman en andere debutant voor het eerst in PSV-basis voor bekerduel

20-01-2022 17:59 Laatste update: 18:03

PSV-trainer Roger Schmidt heeft voor het eerst een basisplaats toebedeeld aan topaankoop Joey Veerman, die begin januari voor zes miljoen euro van sc Heerenveen overkwam. De middenvelder mag zich vanaf de eerste minuut laten zien in de achtste finale van de strijd om de KNVB Beker tegen Telstar.  

Naast Veerman staat ook Fodé Fofana voor het eerst in de basis bij de Brabantse ploeg. Schmidt geeft de nodige vaste krachten rust. Zo begint Mauro Júnior (in wie de Duitser eerder nog zijn vertrouwen uitsprak) op de bank: hij wordt vervangen door Philipp Max.

Voor het eerst sinds 7 november zit Eran Zahavi weer bij de wedstrijdselectie na een slepende knieblessure. In een eerder stadium sijpelden berichten door dat de Israëlier wilde vertrekken uit Nederland, nadat er twee keer in korte tijd bij hem thuis werd ingebroken. Bij één van die inbraken werden zijn vrouw en kinderen mishandeld en met een vuurwapen bedreigd. Na bemiddeling met Schmidt heeft Zahavi aangegeven te willen blijven.

Om 18.45 uur wordt er in Eindhoven afgetrapt voor het duel tussen de koploper van de Eredivisie en de nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!