Transfernieuws

'Feyenoord overweegt opvolger van Kökcü weg te plukken bij Sporting Portugal'

'Feyenoord overweegt opvolger van Kökcü weg te plukken bij Sporting Portugal'

12-06-2023 10:38

Feyenoord heeft zijn oog laten vallen op de Grieks Sotiris Alexandropoulous van Sporting Portugal. Volgens het Portugese Record is de middenvelder in beeld om Orkun Kökcü op te volgen in Rotterdam.

Alexandropoulos speelt pas één jaar bij Sporting. Volgens het Portugese medium hebben Belgische en Nederlandse clubs, waaronder Feyenoord, nu interesse getoond in de Griek, die nog tot 2027 vast ligt in Lissabon. Naar verluidt moet de middenvelder zo’n vier miljoen euro kosten.

Alexandropoulos is volgens Record in beeld om Kökcü op te volgen, die afgelopen weekend zijn transfer naar Benfica bezegelde. Feyenoord ontvangt zo’n dertig miljoen euro en behoudt 25% van de transferrechten van de Turk. Een deel van die som kan dus worden geïnvesteerd in Alexandropoulos.

Alexandropoulos werd een jaar geleden overgenomen van Panathinaikos, maar zijn eerste seizoen in de Portugese hoofdstad was niet denderend. Hij kwam 13 wedstrijden in actie en wist daarin niet tot scoren te komen of een assist te geven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!