Nieuws

Van Bommel kijkt uit naar kampioensduel met Royal Antwerp: 'Iedereen is tegen ons'

Van Bommel kijkt uit naar kampioensduel met Royal Antwerp: 'Iedereen is tegen ons'

02-06-2023 23:14 Laatste update: 23:14

Mark van Bommel merkt dat iedereen in België tegen zijn club Royal Antwerp FC is. De Nederlandse oefenmeester kan zondag met zijn ploeg kampioen worden in de Jupiler Pro League.

Antwerp kon afgelopen week kampioen worden tegen Union Sint-Gillis, maar door een 1-1 remise werd het titelfeest uitgesteld. De ploeg van Van Bommel moet nu Racing Genk verslaan om alsnog de titel binnen te slepen. "De teleurstelling was hartstikke groot", vertelt Van Bommel, geciteerd door De Telegraaf. "Ik heb de spelers ervan overtuigd dat ze door niks geks te doen het kunnen verwerken. We bereiden ons voor zoals altijd. Zo moet je het ook doen. Dat is ook mentaal het beste. 

"Als we het nu helemaal anders gaan doen, dan gaan de spelers denken dat de trainer het niet meer weet", vervolgt de Nederlander. "Wij worden niet nerveus en voeren geen show op, dat is ook de kracht van dit elftal. We komen gewoon zakelijk en met plezier op de club trainen." Van Bommel merkt dat de titel niet gegund wordt aan Antwerp. "Iedereen is tegen ons. Ik vind het mooi dat het Antwerp tegen de rest is. Daar houd ik wel van", aldus de oefenmeester.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!