Nieuws

FC Den Bosch geeft meegereisde supporters uniek aandenken na 13-0 tegen PEC

FC Den Bosch geeft meegereisde supporters uniek aandenken na 13-0 tegen PEC

07-04-2023 09:12
1

FC Den Bosch heeft zich van zijn beste kant laten zien aan de supporters. Alle meegereisde fans die getuige waren van de wedstrijd waarin met 13-0 werd verloren van PEC Zwolle kregen een persoonlijke brief en een presentje.

Ruim een maand geleden ging Den Bosch er met klinkende cijfers af tegen PEC, wat tot de nodige onrust leidde binnen de club. De supporters waren op zijn zachtst gezegd niet blij en ook trainer Jack de Gier moest zijn biezen pakken. Nu de club weer in wat rustiger vaarwater is gekomen, vond de clubleiding het tijd om nog één keer ludiek terug te blikken op het voorval.

Alle meegereisde uitfans hebben een persoonlijke brief ontvangen en een sleutelhanger met de tekst: 'Dè was KUT! Mar ik was d’r bij!'. In de brief wordt de algemene Den Bosch-supporter een hart onder de riem gestoken. 'Nou, dat was me het potje wel, een kleine maand geleden in die Hanzenstad aan de IJssel…’, begint het. ‘We weten wat verliezen is, maar dit was zelfs voor Den Bosch-begrippen nogal veel. Als je op je Bossche bek gaat, kun je het beter goed doen.'

'Jij was erbij, je stond erbij en keer ernaar. Als alles lukt is het leven maar saai. Er schuilt meer belofte in de teleurstelling', gaat de tekst in de brief verder, ondertekend door algemeen directeur Tommie van Alphen. 'Als we straks iets te vieren hebben, kun jij zeggen, dat was toen en dit is nu. Succes-supporter ben je voor even, FC’er ben je voor het leven!'

Na het voorval in PEC gaat het qua resultaat niet heel veel beter. In de vier wedstrijden die erna werden gespeeld, behaalde Den Bosch slechts drie punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!