Nieuws

Ten Cate en Gullit oneens over winnaar Klassieker: 'Ik zie het niet gebeuren'

Ten Cate en Gullit oneens over winnaar Klassieker: 'Ik zie het niet gebeuren'

17 maart - 23:21

Henk ten Cate en Ruud Gullit zijn het niet eens over wie zondag de meeste kans maakt de Klassieker te winnen. Ten Cate denkt dat de Amsterdammers in eigen huis winnen, terwijl Gullit stelt dat het zelfvertrouwen van Feyenoord de doorslag zal geven.

Ten Cate en Gullit schuiven vrijdag aan bij het Ziggo Sports Voetbal Café. De voormalig trainer van FC Barcelona en Ajax denkt niet dat Feyenoord het negatieve record in de hoofdstad (sinds 2005 werd er niet gewonnen, red.) zal doorbreken. "Het zou voor het eerst in negentien wedstrijden zijn. Eens moet de eerste keer zijn, maar ik zie het niet gebeuren nu. Ik zie Ajax winnen."

Gullit zag Feyenoord donderdag met 7-1 van Shakhtar Donetsk winnen en denkt dat de flow van de koploper niet te stoppen is. "Ze zijn nu zo gemotiveerd en hebben hier zo’n boost uit gekregen. Ik denk dat men bij Ajax bij zichzelf denkt: wacht eens even, dit is echt een goede ploeg. Ik denk dat ze anders kijken naar Feyenoord dan voorgaande jaren."

Ten Cate stelt dat de overwinning van Feyenoord uit het niets kwam. "Feyenoord heeft afgelopen donderdag fantastisch gespeeld, maar de wedstrijden ervoor waren verre van fantastisch. Met hangen en wurgen winnen van FC Groningen, sc Heerenveen en NEC. Je kon zien dat het niet meer zo lekker liep", besluit de oud-trainer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s