Nieuws

PEC presenteert Ajax-huurling die Zwollenaren 'aanvallende impuls' moet geven

PEC presenteert Ajax-huurling die Zwollenaren 'aanvallende impuls' moet geven

04-01-2022 10:14 Laatste update: 14:35

Jong Ajax-aanvaller Max de Waal maakt het seizoen op huurbasis af bij PEC Zwolle. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft de komst van de negentienjarige aanvaller wereldkundig gemaakt. De spits verlengde dinsdag ook zijn contract bij de Amsterdammers tot medio 2024, melden de hoofdstedelingen op de clubsite

Op de clubsite van PEC reageert De Waal op zijn tijdelijke overgang. "Na net mijn contract bij Ajax verlengd te hebben dient via PEC de mogelijkheid zich aan om voor het eerst in de Eredivisie te laten zien. Dat is iets waar ik al die jaren hard voor gewerkt heb en enorm naar uitkijk." 

De Waal weet dat hij voor een pittige klus staat in Overijssel. "Het is me duidelijk in welke lastige situatie de club zich momenteel bevindt en ik ben dan ook doordrongen van de enige doelstelling het komende half jaar: handhaving." In de eerste seizoenshelft liet de jongeling zien een neusje voor de goal te hebben bij Jong Ajax. In twintig duels kwam de tot aanvaller omgeturnde middenvelder tot negen goals in de Keuken Kampioen Divisie.  

Onlangs kwam Ousamma Darfalou al op huurbasis over van Vitesse. De twee aanvallers moeten de formatie van Dick Schreuder van doelpunten gaan voorzien in de strijd tegen degradatie. Technisch manager Mike Willems is in zijn nopjes met de komst van het tweetal. "Deze spelers geven ons een aanvallende impuls. Max is een fysiek sterke en technische aanvaller die vooropgaat in de strijd." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!