Nieuws

Kvaratskhelia verklapt geheim: 'Ik speel met mijn hart, die vrijheid past bij mij'

Kvaratskhelia verklapt geheim: 'Ik speel met mijn hart, die vrijheid past bij mij'

14-03-2023 16:26

Khvicha Kvaratskhelia heeft in een groot interview gesproken over zijn fantastische eerste periode bij SSC Napoli. De Georgiër werd binnen de kortste keren een wereldster bij de Napolitanen, die hard op weg zijn de eerste landstitel in dertig jaar te pakken.

Napoli lijkt dit seizoen niet te stoppen en dat komt onder meer door Kvaratskhelia, die minder dan een jaar geleden voor 10 miljoen euro werd overgenomen van Dinamo Batumi. De speler spreekt met de New York Times over zijn fabelachtige eerste seizoen in Napels. "Het begin was zo soepel dat het als een droom voelde", meent de voetballer. "Na een tijdje moest ik echter wel uit die droom worden geholpen zodat ik kon blijven presteren."

Vanwege zijn kwaliteit en briljante solo's kreeg Kvaratskhelia al gauw de bijnaam Kvaradona toegewezen bij Napoli. Een compliment van de grootste orde, verwijzend naar de Argentijnse voetbalheld die Napoli in de jaren '80 naar de landstitel schoot. "Mijn signature is de vrijheid in mijn spel", meent de Georgiër. "Het is iets dat ik in mijzelf herken. Het komt omdat ik houd van wat ik doe. Wanneer ik spel, verlies ik mijzelf een beetje in die flow."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!