Nieuws

Promes vrijdag niet aanwezig bij eigen rechtzaak: 'Het OM wil hem aanhouden'

Promes vrijdag niet aanwezig bij eigen rechtzaak: 'Het OM wil hem aanhouden'

02-03-2023 11:39

Quincy Promes zal vrijdag niet aanwezig zijn bij zijn eigen strafzaak, zo brengt advocaat Robert Malewicz naar buiten in het Algemeen Dagblad. De aanvaller zou worden aangehouden wanneer hij weer naar Nederland komt.

Promes wordt verdacht van verschillende strafbare feiten. Eén van de aantijgingen is de poging tot moord. De aanvaller zou zijn neef bewust  hebben aangevallen tijdens een familiefeest. Vrijdag komt de zaak van Promes voor, maar daar is hij zelf niet bij aanwezig.

"Hij heeft contractuele verplichtingen bij zijn club. En we zijn er in de onderhandelingen met het Openbaar Ministerie niet uitgekomen", begint de advocaat in het AD. "Zij willen hem aanhouden als hij naar Nederland komt en hoewel wij denken dat we snel kunnen aantonen dat dat onterecht is, loopt hij dan de kans vast te zitten voor een langere tijd. Minstens voor een aantal weken. Dan komt hij zijn verplichtingen richting Spartak niet na en dat kan hem zijn contract kosten."

De geruchten gingen dat Promes een Russisch paspoort zou willen aanvragen. Daar heeft Malewicz in het verleden al afstand van genomen voor zijn cliënt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!