Nieuws

Flamingo was Bergwijn en Tadic de baas: 'Was wel even wennen'

Flamingo was Bergwijn en Tadic de baas: 'Was wel even wennen'

27-02-2023 13:44 Laatste update: 13:57
3

Ryan Flamingo stond afgelopen zondag voor het eerst vanaf de aftrap als rechtsback op het veld bij Vitesse en moest recordaankoop Steven Bergwijn van scoren afhouden. Vitesse verloor het duel weliswaar, maar de 20-jarige verdediger maakte een geslepen indruk.

Bergwijn speelde een mindere wedstrijd en werd in de tweede helft naar de kant gehaald door trainer John Heitinga. Dat heeft zeker ook te maken met de diensten van Flamingo. "Door de schorsing van Carlens Arcus begon Romaric Yapi daar vorige week, tijdens de tweede helft nam ik de positie over", stelt Flamingo tegenover Voetbal International. "Ik zag het vrijdag op de training wel aankomen, zaterdag vertelde de trainer het me. Het was nieuw voor me, ik had nog nooit als rechtsachter gespeeld."

"Ik had Bergwijn onder controle, hij is er niet echt langs geweest toch?", vraagt Flamingo zich hardop af. Na de wissel van Bergwijn was het de beurt aan Dusan Tadic, die naar de linkerkant doorschoof met de komst van Brian Brobbey. "Ik moest snel schakelen na die wissel. Ander been, anders staan, ik was voorbereid en het ging goed."