Heracles laat niets heel van Telstar, Jong Ajax kopje onder in Tilburg

24-02-2023 21:55

Heracles Almelo heeft vrijdagavond geen spaan overgelaten van Telstar. Tegelijkertijd wist Willem II de vierde plek over te nemen van VVV-Venlo door een overwinning te boeken op Jong Ajax

Heracles Almelo - Telstar 7-0

Heracles wist dat het met een overwinning de achtervolging op koploper PEC Zwolle kon inzetten en vanaf het begin was duidelijk dat er voor Telstar niets te halen viel. De effectieve Almeloërs stonden na een klein half uur al op een 2-0 voorsprong door treffers van Anas Ouahim en Nikolai Laursen. Tien minuten maakte Ouahim zijn tweede en kwam Samuel Armenteros ook op het scorebord, waardoor de wedstrijd na 40 minuten al was gespeeld.

In de tweede helft deed Heracles het wat rustiger aan, al werd de score wel opgevoerd. Een kwartier voor tijd tekende Emil Hansson voor de 5-0 en deed Armenteros enkele minuten later nog een duit in het zakje met zijn tweede treffer. Armenteros voltooide in de slotminuut zelfs zijn hattrick en tekende voor de 7-0. Heracles had slechts negen schoten op doel nodig om tot zeven doelpunten te komen en sloot een uiterst effectieve vrijdag af met een grote overwinning. Telstar druipt af en is op de tiende plek te vinden.

Willem II - Jong Ajax 2-1

Willem II heeft in eigen huis een zege geboekt op Jong Ajax. De Amsterdammers begonnen goed aan het duel, maar keken na 25 minuten tóch tegen een 2-0 achterstand aan. Freek Heerkens en Max Svensson scoorden voor de thuisploeg. Kristian Hlynsson bracht de spanning na 45 minuten nog terug.

De Tilburgers lieten het balbezit aan de bezoekers over en waren vooral gevaarlijk uit de counter. Ondanks 35% balbezit wist Willem II de meeste kansen te creëren. De thuisploeg dringt door de overwinning de top vier binnen en stoot VVV-Venlo, dat verloor, van de vierde plek af. Jong Ajax zakt terug naar plek zestien, aangezien Helmond Sport ook wist te winnen.