Transfernieuws

ED onthult opvallende details bij transfers Silva en Hoever: 'Is window dressing'

ED onthult opvallende details bij transfers Silva en Hoever: 'Is window dressing'

25 januari - 13:25 Laatste update: 14:19
0

Het Eindhovens Dagblad meldt dat er opvallende deals zijn gesloten rondom Fábio Silva en Ki-Jana Hoever. Voor beide spelers deed PSV zaken met Wolverhampton Wanderers.

PSV maakte woensdag bekend dat de kogel wat betreft de komst van Fábio Silva definitief door de kerk is. De Eindhovenaren huren de Portugees van Wolverhampton. Clubwatcher Rik Elfrink meldt dat de Eindhovenaren 'in tegenstelling tot berichten elders' géén huursom betalen aan The Wolves en ook geen boete aan Anderlecht.

Verder noemt ED het 'opvallend' dat Wolverhampton Wanderers op de clubsite meldt dat PSV het salaris van Hoever zou blijven doorbetalen dit seizoen. Dat wordt door de lokale krant bestempeld als 'window dressing', ofwel het er zo mooi mogelijk uit laten zien van financiële aspecten. Zodra Hoever een nieuwe club vindt, vervalt de afspraak en zal PSV minder betalen.

Wolverhampton zou, 'om het eigen gezicht te redden', melden dat PSV alles betaalt. Dat klopt volgens Elfrink dus niet. De deals rondom Hoever en Silva zijn een combinatie. De Eindhovenaren betalen geen huursom voor de spits. De salariskosten van de Nederlandse rechtsback gaan straks deels naar zijn nieuwe club.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie