Nieuws

Simons in zak en as na blamage PSV: 'Zitten in een kutfase, geen woorden voor'

Simons in zak en as na blamage PSV: 'Zitten in een kutfase, geen woorden voor'

25 januari - 07:28
0

Xavi Simons baalt als een stekker van de nederlaag van PSV tegen FC Emmen (1-0). De middenvelder annex aanvaller van de Eindhovenaren vindt dat de selectie in de spiegel moet kijken.

Het verlies bij Emmen komt hard aan bij Simons. "Heel hard. We weten dat dit niet kan. We moeten naar onszelf kijken", aldus het talent tegenover de NOS. "We hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd af te maken. Zeker de eerste vijftien minuten. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt."

"Daarna krijg je die rode kaart en wordt het alleen maar moeilijker", doelt Simons op de grove charge van Mauro Júnior op Rui Mendes. "Je speelt daarna tegen elf man met tien. Dan wordt het bikkelen. Het lukte gewoon niet. We zitten in een kutfase."

"Het enige wat we kunnen doen is naar voren kijken", vervolgt Simons. "Naar de wedstrijden die eraan komen. We moeten alles geven voor de fans. Dat is het allerbelangrijkste. Iedereen weet wat wel en niet kan. Dat moeten we bespreken en duidelijk zijn naar elkaar. Iedereen moet in de spiegel kijken."

Het gemis van de naar Liverpool FC vertrokken Cody Gakpo wordt steeds meer merkbaar. "Tuurlijk mis je Gakpo. Het is onze aanvoerder geweest. Maar dat is geen smoesje om zo te presteren. Ik heb er geen woorden voor."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie