Nieuws

Derksen kraakt Ajacied: 'Noppert is in alle facetten beter dan deze hansworst'

Derksen kraakt Ajacied: 'Noppert is in alle facetten beter dan deze hansworst'

24-01-2023 09:35

Johan Derksen is geen fan van Ajax-doelman Geronimo Rulli. Hij begrijpt niet hoe de Amsterdammers de Argentijnse sluitpost hebben kunnen scouten en is van mening dat Andries Noppert op alle facetten beter is.

"Ik heb Rulli eens even goed zitten bestuderen", zegt Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. "In Nederland zijn we nogal terugspeelballen-achtig. Er werd weer heel veel teruggespeeld op hem en dat beheerst hij absoluut niet, meevoetballen. Hij krijgt die bal teruggespeeld en dan wil hij hem snel kwijt. Dan speelt Rulli hem naar een gedekt staande medespeler, die meteen in de problemen komt, of hij schiet hem wild weg en dan komt hij bij de tegenpartij!"

Vervolgens wijst Derksen naar Andries Noppert. "Daarvoor had ik Noppert gezien (die met sc Heerenveen tegen FC Groningen speelde, red.), die in alle facetten een betere keeper is dan deze hansworst die ze hebben. Hoe kunnen ze zo'n man scouten? In Nederland moet je kunnen meevoetballen als keeper en dat kan hij absoluut niet. Dat gaat een hoop paniek geven", besluit de kritische Derksen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!