Nieuws

FIFA bevestigt: arbeidsmigrant om het leven gekomen tijdens groepsfase van het WK

FIFA bevestigt: arbeidsmigrant om het leven gekomen tijdens groepsfase van het WK

08-12-2022 07:26

De FIFA heeft woensdag laten weten dat er een arbeidsmigrant is omgekomen tijdens het WK. Een arbeider die afkomstig is uit de Filipijnen zou betrokken zijn geraakt bij een ongeluk toen hij herstelreparaties aan het doen was in het teamhotel van de delegatie van Saudi-Arabië.

Met dat nieuws kwam The Athletic, waarna de FIFA het ongeval bevestigde. "De FIFA is diep getreurd door de tragedie en onze gedachten en sympathie is bij de familie van de arbeidsmigrant", aldus de wereldvoetbalbond, die nog niet te veel op de situatie wil ingaan. "We zitten in een positie waarin we eerst willen kijken wat er gebeurd is voordat we meer commentaar kunnen geven", besluit een woordvoerder.

Het voorval zou hebben plaatsgevonden tijdens de groepsfase van het WK. Het is niet de eerste keer dat een arbeidsmigrant om het leven komt door het mondiale eindtoernooi in Qatar. Hassan Al Thawadi – secretaris-generaal – liet onlangs al doorschemeren dat er al vier- tot vijfhonderd arbeidsmigranten om het leven zijn gekomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!