Nieuws

Opstellingen bekend: gewijzigd Portugal op jacht naar groepswinst tegen Zuid-Korea

Opstellingen bekend: gewijzigd Portugal op jacht naar groepswinst tegen Zuid-Korea

02-12-2022 15:14

Portugal begint met een flink aantal gewijzigde namen aan de laatste poulewedstrijd tegen Zuid-Korea. Bondscoach Fernando Santos heeft op maar liefst zes plekken veranderingen doorgevoerd.

Zo staan ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Uruguay alleen Diogo Costa, Pepe, João Cancelo, Rúben Neves en Cristiano Ronaldo in de basis. Het moet raar lopen als Portugal de eerste plek in de poule nog uit handen geeft. De Seleçao das Quinas heeft namelijk al zes punten verzameld door overwinningen op Ghana (3-2) en Uruguay (2-0). Ze hebben daarom aan een punt genoeg om groepswinnaar te worden en het in de achtste finales op te nemen tegen de nummer twee uit de poule van Brazilië, Zwitserland, Servië en Kameroen.

Zuid-Korea moet winnen van Portugal. Daarnaast moet het hopen op een kleine zege van Uruguay op Ghana, zodat het doelsaldo niet in gevaar komt. Son Heung-min is uiteraard de grote naam aan de kant van de Koreanen.

Opstelling Zuid-Korea: Seung-gyu; Moon-hwan, Young-gwon, Kyung-won Kwon, Jin-su; In-beom Hwang, Jung; Kang-in Lee, Jae-sung Lee, Son; Cho.

Opstelling Portugal: Diogo Costa; Dalot, Pepe, António Silva, João Cancelo; Rúben Neves, Matheus Nunes, Vitinha, João Mário; Horta, Ronaldo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s