Nieuws

'Als je dit vooraf gezegd had, zou je naar het gekkenhuis gestuurd worden'

'Als je dit vooraf gezegd had, zou je naar het gekkenhuis gestuurd worden'

01-12-2022 19:35

Ibrahim Afellay is aan tafel bij de NOS erg te spreken over de knappe prestatie van Marokko. Hakim Ziyech en co. eindigden in Groep F als groepswinnaar en mogen zich hierdoor klaarstomen voor een prachtig affiche.

"Als je dit vooraf gezegd had, zou je naar het gekkenhuis gestuurd worden", doelt Afellay na afloop van de laatste wedstrijden in Groep F op de prestatie van Marokko. "Het is ongelooflijk dat ze de groepswinnaar zijn met de nummer twee en drie van het afgelopen WK. Voor Marokko is dit een wereldprestatie, dikverdiend."

Marokko treft in de achtste finales de nummer twee van Groep E, de poule van Spanje, Duitsland, Japan en Costa Rica. "Als je Kroatië en België achter je kunt houden is dat een prestatie opzich, maar voor Marokko is nu alles bonus. Dat ze in de achtste finale zouden komen had niemand verwacht, dus ze kunnen alleen maar verrassen."

Afellay acht de kans klein dat Marokko ook tegen Duitsland kan stunten. "Natuurlijk wil je als topsporter het hoogst haalbare, maar als je tegen Duitsland moet spelen, is Duitsland de gedoodverfde favoriet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!