Nieuws

Martínez over verhalen verspreidend 'genie': 'Scoort eigen doelpunt voor België'

Martínez over verhalen verspreidend 'genie': 'Scoort eigen doelpunt voor België'

30-11-2022 13:44

Roberto Martínez heeft een felle persconferentie gegeven in aanloop naar het duel tussen België en Kroatië. De Spaanse bondscoach laakt de rol van de media en verafschuwt de persoon die dingen 'lekt' uit de kleedkamer.

Na de verliespartij tegen Marokko kwamen er verhalen naar buiten over verhoudingen die op scherp zouden staan in de kleedkamer. Zou zouden Eden Hazard en Jan Vertonghen elkaar in de haren zijn gevlogen, nadat de twee elkaars linies het nodige zouden hebben verweten. Martínez spreekt van 'fake' en 'negatief' nieuws, waar de media als bijen op de honing zouden vliegen.

"Er zijn media die graag op fake en negatief nieuws springen in plaats van het meest getalenteerde team in de geschiedenis van het Belgische voetbal te ondersteunen", begon de oefenmeester, die de persoon verafschuwt die de verhalen in eerste instantie verspreidt. "Ik weet niet waar die verhalen vandaan komen of wie ze naar buiten brengt. Maar die persoon heeft een eigen doelpunt gescoord voor België in plaats van zijn land te steunen. Die persoon is een genie", eindigde hij met het nodige cynisme.

Mochten de verhalen van de 'genie' waar zijn, dan zou Romelu Lukaku de ruzie hebben gesust. Hoe ziet de situatie rondom de nog altijd niet honderd procent fitte Rode Duivel er eigenlijk uit? "Het is belangrijk om Romelu erbij te hebben. Hij heeft veel invloed en maakt het verschil op en naast het veld. Met hem kunnen we ook zeer efficiënt voetballen. Of hij start? Dat is nog niet zeker", besloot Martínez.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!