Nieuws

Slecht nieuws voor Frankrijk: Bundesliga-topscorer Nkunku mist WK wegens blessure

Slecht nieuws voor Frankrijk: Bundesliga-topscorer Nkunku mist WK wegens blessure

15-11-2022 23:31

Christopher Nknunku zal niet op het WK te bewonderen zijn. De Franse aanvaller raakte tijdens de training geblesseerd aan zijn knie en is niet op tijd fit voor de eindronde in Qatar, die over minder dan een week van start gaat.

Nkunku verliet dinsdagmiddag geblesseerd de training van de Franse nationale ploeg en na onderzoek is gebleken dat de doelpuntenmachine voorlopig niet in actie kan komen. Voor Frankrijk is het een enorm gemis, want Nkunku is aardig op dreef dit seizoen. De spits van RB Leipzig is met twaalf goals in de eerste seizoenshelft topscorer van de Bundesliga.

Er is nog geen vervanger opgeroepen voor Nkunku, maar Franse media waaronder RMC Sport meldt dat Randal Kolo Muani zich op korte termijn zal gaan melden bij de selectie van bondscoach Didier Deschamps. Frankrijk kampt sowieso al met offensieve problemen, Karim Benzema lijkt namelijk niet op tijd fit voor het eerste groepsduel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!