Breaking news

Ajax treft Union Berlin, PSV tegenover recordwinnaar in tussenronde Europa League

Ajax treft Union Berlin, PSV tegenover recordwinnaar in tussenronde Europa League

07-11-2022 13:18 Laatste update: 14:39
5

Ajax en PSV kennen hun tegenstanders voor de tussenronde van de Europa League. Ajax neemt het op tegen Bundesliga-verrassing Union Berlin, terwijl PSV de recordwinnaar, Sevilla, treft. 

Ajax werd derde in de Champions League-groep en PSV werd tweede in de Europa League-groep, wat inhoudt dat beide Nederlandse ploegen zich moesten melden in de tussenronde van het tweede toernooi van Europa. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat de Europa League een tussenronde introduceert voor de achtste finales. De nummers twee uit de Europa League spelen het eerste duel uit. Ploegen uit dezelfde competitie en hetzelfde land kunnen elkaar niet treffen. 

Ajax treft in Union Berlin dé Bundesliga-sensatie van dit seizoen. De ploeg, waar onder meer Sheraldo Becker en Danilho Doekhi spelen, staat op de derde plek in de Duitse competitie en stond zelfs lange tijd op plek één. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt slechts twee punten. 

PSV mag het tegen recordwinnaar Sevilla opnemen, dat een desastreus begin in de Primera División kent. De ploeg staat zeventiende in La Liga en staat zelfs in punten gelijk met nummer negentien Cádiz. Hoewel Sevilla een grote naam is, zou PSV van een gunstige loting mogen spreken. Sevilla ging in de Champions League onderuit en werd derde in de groep met Tottenham Hotspur, FC Kopenhagen en Borussia Dortmund. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!