Nieuws

Scorende De Jong helpt Barcelona aan zege tijdens afscheidswedstrijd van Piqué

Scorende De Jong helpt Barcelona aan zege tijdens afscheidswedstrijd van Piqué

05-11-2022 22:56 Laatste update: 23:00

FC Barcelona heeft geen fout gemaakt tijdens de afscheidswedstrijd van Gerard Piqué. De Catalanen wonnen gemakkelijk met 2-0 van de Spaanse laagvlieger, waar de 35-jarige mandekker nog een emotionele publiekswissel kreeg.

Ondanks dat er gewoon resultaat moest worden geboekt, stond de wedstrijd volledig in het teken van Piqué. Voordat de wedstrijd begon kwamen alle spelers het veld op met een shirt waarop de naam en rugnummer van de Spanjaard te zien was.

Nadat de wedstrijd was begonnen leek het er even op dat Piqué gelijk zijn glansmoment te pakken kreeg. Na een handsbal van Alméria-verdediger Kaiky Melo belandde de bal op elf meter. Alle ogen gingen naar de Spanjaard, maar die liet het kunstje over aan Robert Lewandowski. Dat had hij misschien beter niet kunnen doen, aangezien de Pool een zeldzame misser produceerde.

Na de gemiste strafschop bleef het redelijk stil op het veld, totdat de bezoekers één keer gevaarlijk uitbraken. Largie Ramazani snelde ineens op Marc-Andre Ter Stegen af, maar die wist zijn doel schoon te houden. Na dat moment was het Barcelona dat op zoek ging naar een doelpunt. Kansen kregen de Catalanen via kopballen van Lewandowski, Ousmane Dembélé en Pedri genoeg, maar het hoofd bleek niet het beste wapen te zijn.

Na de rust was alles anders: Dembéle brak al snel de ban. De Franse aanvaller sneed naar binnen en vond de verre hoek met een geplaatst schot. Na het openingsdoelpunt kreeg Barça opnieuw kans op kans, wat uiteindelijk ook tot de 2-0 leidde. Frenkie de Jong mocht zich gelukkig prijzen. De Nederlander werkte een bal van dichtbij hard tegen de touwen.

Het slotakkoord kwam op naam van Piqué. Niet omdat hij scoorde of een doelpunt voorkwam, maar omdat hij met nog tien minuten spelen naar de kant werd gehaald. Alle spelers en fans stonden voor hem op de banken, wat een prachtig moment was.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!