Nieuws

Jansen resoluut na opvallende uitspraak Beukema: 'Nederlaag altijd vervelend'

Jansen resoluut na opvallende uitspraak Beukema: 'Nederlaag altijd vervelend'

14-10-2022 17:33 Laatste update: 17:36

AZ verloor donderdagavond in de Conference League met 1-0 van het nietige Apollon Limassol. De Alkmaarders lieten daarmee een opgelegde kans liggen om zich twee wedstrijden voor het einde van de poulefase al te kwalificeren voor de laatste 16. Na afloop deed verdediger Sam Beukema een opvallende uitspraak, waar trainer Pascal Jansen het niet bepaald mee eens was.

Zo hoorde Jansen onder meer dat Beukema vond dat de nederlaag tegen de Cyprioten wellicht op het goede moment kwam, na al de successen die AZ op dit moment kent. Jansen verwierp dat resoluut. "Ik vind elke nederlaag er een teveel en altijd vervelend. Maar we trekken hier onze lessen uit en kijken erg uit naar het duel met Feyenoord van zondag", aldus de coach in het Algemeen Dagblad.

AZ speelde in het huidige seizoen al eens een topper in de Eredivisie. Een kleine maand geleden werd Ajax in het AFAS Stadion met 2-1 verslagen. Over het algemeen presteren de Alkmaarders uitermate goed in wedstrijden tegen de traditionele top drie. "In principe gaan wij uit van onze eigen kracht. Maar Feyenoord is een interessante club met veel nieuwe spelers. Ze zijn een nieuw team aan het opbouwen en je weet dat zoiets met vallen en opstaan kan gaan. Het is een selectie met veel goede spelers."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!